Ο ακήρυχτος πόλεμος στα χρόνια της χολέρας

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο ακήρυχτος πόλεμος που φαίνεται να εξελίσσεται μεταξύ Γιώργου Ζαλογιάννη και Νίκου Κατέλα ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα του φετινού grid που μοιάζει να μαστίζεται απο χολέρα. Μέτριες εμφανίσεις απο την πλειοψηφία των ομάδων, φτωχό θέαμα και πολλά λάθη σε 4ς απο τους 5 διεξαχθέντες αγώνες είναι οι κύριες αιτίες που προβληματίζουν τόσο τους αγωνοδικές όσο και την διοργανώτρια αρχή.

Η Αυστραλία κράτησε οδηγούς και θεατές στο πόδι με μια εντελώς αναίμακτη εκκίνηση και μάχες και ανατροπές που κράτησαν ως το τέλος. Με αυτά τα δεδομένα ο κόσμος ανέμενε πως και πως τον αγώνα υπο μικτές καιρικές συνθήκες στην Κίνα, αλλα απο πολύ νωρίς ήρθε σειρά εγκαταλείψεων απο βεβιασμένες ενέργειες και έλειψη καθαρού μυαλού. Το Μπαχρέιν δεν άλλαξε σε κάτι την εικόνα της Κίνας. Τραγική εκκίνηση και θεατές στο ίδιο έργο με φτωχό θεάμα και αψυχολόγητα λάθη. Στη Ρωσία ακολούθησε ακόμα μια τραγική εκκινηση και λάθη ώστε να φτάσουμε στην Ισπανία για να βιώσουμε ακριβώς τα ίδια.

Και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών προβληματίζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, σε όλα τα παραπάνω GPs υπάρχει ενας κοινός παρανομαστής που ακούει στο όνομα Mercedes. Δεν θα αναλύσουμε, ούτε θα εκδικάσουμε συμβάντα. Αυτό ειναι δουλειά των αγωνοδικών και όχι δική μας. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε δεδομένα. Και τα δεδομένα λένε ότι ενα απο τα πιο δυνατά οδηγικά δίδυμα της φετινής σεζόν εμπλέκεται διαρκώς σε συμβάντα, εγκαταλείψεις και βρίσκεται χαμένο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών και ήδη πολύ μακριά απο την κορυφή όπου θα μπορούσε να βρίσκεται.

Συμβάντα στην Αυστραλία και ποινή για τον Νίκο Κατέλα. Συμβάντα στην Κίνα και εγκατάλειψη και για τον Νίκο Κατέλα αλλά και τον Σταύρο Μουζαίδη. Πολύ δυνατή εμφάνιση απο το μοναδικό μονοθέσιο που παρατάχτηκε στο Μπαχρέιν και ακολούθησε η Ρωσία όπου και πάλι και τα δυο μονοθέσια ενεπλάκησαν σε συμβάντα και εγκατάλειψη για τον Νίκο Κατέλα μετά τη σύγκρουση με τον Γιώργο Ζαλογιάννη. Στην Ισπανία Κατέλας και Ζαλογιάννης το κράτησαν μανιάτικο από την Ρωσία και μετά απο μια μάχη διαρκείας που συνοδεύτηκε απο επαφές, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Και οι δυο Mercedes ενεπλάκησαν σε επαφές και συγκρούσεις και  εγκατέλειψαν για να αποχωρήσουν ακόμα μια φορά με το μηδέν.

Kαι ενώ η πλειοψηφία των ομάδων πασχίζει να βρεί λύσεις στην απόδοση των μονοθεσίων της, στην Mercedes αναλώνονται σε δηλώσεις και στο κατά πόσο κατά την κρίση τους αδικήθηκαν σε συμβάντα που εκδικάστηκαν απο το σώμα των αγωνοδικών. Στον κάθε επόμενο αγώνα εμφανίζονται με ένα αποφασισμένο μυαλό να αποδείξουν σε όλους ότι το προηγούμενο αποτέλεσμα δεν τους άξιζε, μόνο και μόνο για να αποχωρούν και πάλι με το μηδέν, ώστε να πάνε στον επόμενο αγώνα ακόμα πιο αποφασισμένοι να δείξουν την δυναμική τους και ότι δεν τους άξιζε το προηγούμενο αποτέλεσμα και να ξαναφύγουν πάλι με το μηδέν!! Την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες ομάδες εκμεταλεύονται αυτή την προσέγγιση που έχει επιλέξει η Mercedes, παίρνουν τους βαθμούς και η Mercedes ακόμα ασχολείται με το τι συνέβη στον προηγούμενο αγώνα, με τι ποινή επιβαρύνθηκε το roster των οδηγών της και πως στον επόμενο αγώνα θα δείξουν στους άμεσους ανταγωνιστές τους με εμφατικό τρόπο το που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Είναι γεγονός ότι οδηγούς με έντονο το στοιχείο του πρωταθλητισμού δεν μπορείς να τους περιορίσεις, να τους βάλεις στεγανά και να τους οριοθετήσεις τις απόπειρες προσπέρασεις με υψηλό ρίσκο. Αυτό όμως που θα πρέπει να εμπεδώσουν στα ασημένια βέλη είναι ότι το ρίσκο λέγεται ρίσκο για κάποιο λόγο. Σε όλο αυτό το κλίμα η δημιουργία ενός φανταστικού εχθρού στον οποίον θα κηρύξεις πόλεμο μια έκβαση θα έχει. Την προσωπική σου ήττα καθώς θα πολεμάς έναν πόλεμο που δεν κηρύχθηκε ποτέ και θα μάχεσαι έναν εχθρόι που πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ. Η επιλογή είναι στα χέρια της Mercedes. Και η επιλογή είναι ή άλλαγη προσέγγισης στην φετινή τους σεζόν, ή προσέγγισης συνέχεια μέχρι την ολοκληρωτική ήττα απο ένα εχθρό που τους κοιτάει στα μάτια μόνο στον καθρέφτη τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Δευτεραθλητής vs Δευτεραθλητή

Δευτεραθλητής vs Δευτεραθλητή

Oριστικά και Εμφατικά!

Oριστικά και Εμφατικά!

Driver of the Day Brazilian GP

Driver of the Day Brazilian GP

Το θαύμα άργησε μια μέρα...

Το θαύμα άργησε μια μέρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Khaleesi Blogposts

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!

End of Season Meeting

End of Season Meeting

Κετελαπόνγκο!!

Κετελαπόνγκο!!

ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΜΕΤΟΣ!!!!

ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΜΕΤΟΣ!!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Round 15 Japanese GP 23.4.2018

Round 15 Japanese GP 23.4.2018

Round 14 Malaysian GP 2.4.2018

Round 14 Malaysian GP 2.4.2018

Some crazy shit moments - Malaysia 2018

Some crazy shit moments - Malaysia 2018

One or Two Moments - Singapore 2018

One or Two Moments - Singapore 2018