

- Πλήρες Όνομα: Racing Point Force India F1 Team
- Έδρα: Silverstone, Ηνωμένο Βασίλειο
- Διευθύνων: Otmar Szafnauer
- Τεχνικός Διευθυντής: Andrew Green
- Σασί: VJM11
- Μονάδα Ισχύος: Mercedes
Με ηγέτη το Νικόλα Νικολάου, στο πλάι του τον rookie της χρονιάς Χρήστο Γκάγκα και ενορχηστρωτή τον Λουκά Αυξεντίου σε χρέη Pit manager, η ομάδα συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις της περασμένης σεζόν και μόνο οι ατυχίες ήταν η αιτία που την κράτησαν στην 8η θέση με 86 βαθμούς.
Χρόνια είχαμε να δούμε την πάλε ποτέ πρωταθλήτρια κατασκευαστών ομάδα να αποδίδει. Ο Αλέξανδρος Abrassard πάλεψε για καιρό μόνος του με αξιοπρεπή αποτελέσματα. Η έλευση όμως του Νίκου Αδάμου που στο ντεμπούτο του έφερε τη 2η θέση στον τερματισμό του Καναδά ουσιαστικά ανέστησε την πάλε ποτέ πρωταθλητρια κατασκευαστών. Εξαιρετικές εμφανίσεις και podiums ανέστησαν την ομάδα που αναρριχήθηκε απο τον πάτο της βαθμολογίας και τερμάτισε στην 5η θέση με 172 βαθμούς.
Tαλαιπωρίας συνέχεια για την ξεχασμένη πλέον πρωταθλήτρια του 2009-2010. Ο Μάκης Ντούλιας για ακόμα μια χρονιά παρέμεινε στην ομάδα και στο πλάι του ο πιτσιρικάς αλλά γεμάτος όρεξη Παναγιώτης Καραγιάννης. Για ακόμα μια χρονιά όμως όλα ξεκίνησαν όμορφα για να τελειώσουν σύντομα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αποχώρηση και των δύο οδηγών, 11 συμμετοχές με καλύτερη επίδοση δυο φορές την 9η θέση, μόλις 6 βαθμούς στο σύνολο και τελευταία θέση στην κατατάξη του πρωταλήματος οδηγών.
8η θέση πέρυσι με 32 βαθμούς για τους πρωταθλητές κατασκευαστών του 2010, 12η θέση με μολις δυο βαθμούς το 2013. Η κατρακύλα συνεχίζεται και μοιαζει να μην εχει τελειωμο για την Force India. Λιγο πριν την εναρξη του Αυστραλιανου GP η Sahara Force India παρουσιασε το 1ο της οδηγο που ακουγε στο ονομα Μακης Ντουλιας. Αγνωστο ονομα, αγνωστες δυνατοτητες αλλα τι τον νοιαζουν το Vijay Mallya οι συστασεις οταν βλεπει το μονοθεσιο της ομαδας να εκκινεί απο την 12η θεση και να τερματίζει στην 10η!! Στην Μαλαισία η ομαδα ανακοινωνει και τον δευτερο οδηγο της που ακουει στο ονομα Βασιλης Μυρογιαννης και η ομαδα τερματιζει ενα σκαλι ψηλοτερα στην 9η θεση. Μαλλον ειχε ερθει η στιγμη η Force India να σταθεροποιηθει στο grid και να δωσει τη μαχης της για μια καλή θεση στο πρωτάθλημα κατασκευαστων. Δυστυχως ομως και σε αυτη την περιπτωση οι οδηγοι της αποχωρησαν μετα το GP του Μπαχρειν με αποτελεσμα η ομαδα να εχει παρει μερος σε 4ς μόνο αγωνες. Καλυτερη θεση εκκινησης ηταν η 9η και καλυτερη θεση τερματισμου η 9η. Τερματισε στην τελευταια θεση της βαθμολογιας (12η) με μολις 2 βαθμους.
Περασμένα μεγαλία και θυμώντας τα να κλαίς για τους πρωταθλητές κατασκευαστών του 2010. Η περσινή αποτυχημένη πορεία δεν έφερε το επιθυμητό budget και αναμενόμενο ήταν να δούμε αμφιβόλου ποιότητας δίδυμα στην νέα σεζόν. Όταν όμως στην αρχή της σεζόν ακούστηκε ένα όνομα απο τα παλία για το 2ο μονοθέσιο των Ινδών....τότε άρχισε λίγο να σκάει το χαμογελάκι στα χείλια του Vijay Mallya. Όταν και το άγνωστο μέχρι τότε όνομα που γεμισε το 1ο μονοθέσιο άρχισε να δείχνει την ποιότητά του, τότε το χαμόγελο έμεινε μόνιμα στα αφεντικά της Force India που είδαν την ομάδα να ανακάμπτει σε σχέση με την περσινή σεζόν και να αποδίδει αρκετά καλύτερα. Μάνος Κούλης και Σάκης Βλασόπουλος το πάλεψαν με νύχια και με δόντια και κατάφεραν να μας θυμίσουν οτι η Force India υπάρχει. Σίγουρα δεν αποτέλεσαν απειλή για τους διεκδικητές του τίτλου και σίγουρα το μονοθέσιο δεν ήταν το καλύτερο. Αλλά στα χέρια του Μάνου Κούλη και του Σάκη Βλασόπουλου το μονοθέσιο έδειξε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του και το διαπίστωσαν και οι άλλες όμαδες γύρω γύρω αφού μετά απο ένα ολόκληρο χρόνο, η ομάδα επιτέλους πάλεύε με αξιοπρέπεια για τερματισμούς εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Μέχρι και τα μέσα της σεζόν η Force India ζούσε με αγωνία το πρωτάθλημα κατασκευαστών αφου βρισκόταν μονίμως σε απόσταση αναπνοής απο την Team Lotus. Δυστυχώς όμως μόλις σε ένα αγώνα καταφεραν να τρέξουν ταυτόχρονα και τα δυο μονοθέσια με αποτέλεσμα η συγκομιδή βαθμών πάντα να υστερεί των πράσσινων. Έτσι οι βαθμοί δεν ήρθαν στην ποσότητα που θα θέλανε, αλλά επιτέλους ήρθε η αισιοδοξία που απαιτείται για την ερχόμενη σεζόν. H ομάδα συμμετείχε σε 13 αγώνες, είχε ως καλύτερη επίδοση την 5η θέση (Βαρκελώνη, Ουγγαρία) και καλύτερη θέση εκκινησης την 8η. Τερμάτισε τελικά στην 8η θέση με μόλις 32 βαθμούς.
Oι πρωταθλητές κατασκευαστών για το 2009-2010 δεν είχαν το budget της Mclaren και της Ferrari για να κρατήσουν και το 2011 τους Παρίση και Μανουσάκη. Επομένως με τα διαθέσιμα χρήματα επέλεξαν το καλύτερο δίδυμο που μπορούσαν για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Έτσι ο πρώην Νο2 οδηγός της Mclaren Στέφανος Πετράκης ήρθε στο πρώτο μονοθέσιο και στο 2ο μονοθέσιο ο οδηγός παντός καιρού Δημήτρης Καμπάρης. Η καλημέρα όμως δεν πήγε καλά στο Μπαχρέιν για τους πρώην πρωταθλητές. Περιελάμβανε εκκίνηση απο την 8η και 10η θέση και ταυτόχρονη εγκατάλειψη και για τα δύο μονοθέσια στον 10ο μόλις γύρο. Παράλληλα οι έμπειροι οδηγοί της διαπίστωσαν πολλαπλά προβλήματα στο μονοθέσιο με αποτέλεσμα να παλεύουν σε κάθε αγώνα να το κρατήσουν μεσα στην πίστα. Το αποτέλεσμα ήταν οι λίγες συμμετοχές με τις πολλές εγκαταλήψεις και μια κάκιστη εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα την πρώην πρωταθλήτρια ομάδα. Σίγουρα ο μεγιστάνας Vijay Mallya θα πρέπει να επενδύσει πολλά περισσότερα εαν θέλει να δει ξανά την ομάδα του να φλερτάρει με τις πρωτες θέσεις της βαθμολογίας. H ομάδα συμμετείχε σε 8 αγώνες, είχε ως καλύτερη επίδοση μια 5η θέση (Μαλαισία) και καλύτερη θέση εκκινησης την 6η. Τερμάτισε τελικά στην 7η θέση με μόλις 20 βαθμούς.
Πρωταθλήτρια ομάδα για το 2009-2010. Ποιος θα το περίμενε. Στην αρχή της σαιζόν η Force India ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε οδηγούς στο δυναμικό της. Το χαμηλό budget της ομάδας την οδήγησε στην αναζήτηση νέων ταλέντων απο το παγκόσμιο στερέωμα. Και ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν κλείσει τα πανάκριβα συμβόλαιά τους για το 2010 και η συμμετοχή της Force India στο πρωτάθλημα της F1AXION κρινόταν εξαιρετικά αμφίβολη, ο τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε το οδηγικό δίδυμο των Μανουσάκη και Φάκη. Δύο τελείως άγνωστα ονόματα στους κύκλους της F1AXION που έμελλε να γράψουν τη δική τους ιστορία. Με ομαδικότητα σε ύψιστο βαθμό και σκληρή δουλειά η Force India σάρωσε στους 3ς πρώτους αγώνες. Με τον ερχομό στην Ευρώπη η ομάδα έδειχνε να χάνει τα πατήματα της αλλά παρόλαυτα διεκδικούσε άνετα νίκες και τόσο οι οδηγοί της όσο και η ομάδα παρέμεναν ψηλά στην κατάταξη. Η κίνηση μάτ για την Force India ήρθε στα μέσα του πρωταθλήματος όταν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Brawn GP και να εντάξει στο δυναμικό της τον Δημήτρη Παρίση με αμοιβαία ανταλλαγή οδηγών (ο Φάκης μετεγγράφει στην Brawn GP). Παρά τις όποιες αντιδράσεις για την εν λόγω μεταγραφή η Force India δεν έχασε την ομαδικότητά της και η σκληρή δουλειά έφερε τον τίτλο των κατασκευαστών στην ομάδα και τον τίτλο του πρωταθλητή των οδηγών στον Δημήτρη Παρίση. Σαφώς η πιο επιτυχημένη ομάδα για το 2010 αφού ξεπέρασε κάθε σκόπελο που βρήκε μπροστά της. Σημείωσε 7 νίκες, 7 pole positions και 9 fastest laps σε 16 αγώνες που συμμετείχε για να καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο με 127 βαθμούς και ήταν η ομάδα που πρωτοεφάρμοσε την στρατηγική των 3ων πιτστοπ που ακολούθησαν και άλλες ομάδες στη διάρκεια της σεζόν.
Μάκης Ντούλιας και Γιώργος Γιούργαλης το πάλεψαν και το πάλεψαν καλά. Για μόλις 6 βαθμούς η ομάδα έχασε την 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και αρκέστηκε στην 8η θέση με 73 βαθμούς, στην ίδια ακριβώς θέση δηλαδη που τερμάτισε και την περασμένη σεζόν. Σταθερά λοιπόν αλλά όχι ικανοποιητικά για την ομάδα που θα ψάξει νέες λύσεις.