Ιστορία της F1aXion

Γνωριμία με την F1aXion και τα μέλη της
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Fugitiv3R
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 2304
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 01, 2013 9:21 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Ηλικία: 34

Ιστορία της F1aXion

Δημοσίευση από Fugitiv3R » Τετ Νοέμ 05, 2014 9:12 pm

Από πού ήρθαμε….

Η οδήγηση ενός μονοθεσίου και η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα F1 είναι σίγουρα το όνειρο κάθε λάτρη της ταχύτητας. To όνειρο αυτό μετέτρεψαν σε εικονική πραγματικότητα o Λευτέρης “Silkman” Αξιώτης και ο Νίκος “theBrain” Δαρζέντας, ιδρύοντας το 2006 την DAX, με σκοπό να οργανώνουν τα πλέον ρεαλιστικά F1 πρωταθλήματα στον κόσμο της προσομοίωσης.

Ο σκοπός αυτός φόρεσε σύντομα το στέμμα της επιτυχίας αλλά μετά από δύο συναρπαστικά πρωταθλήματα, ο Silkman και ο βετεράνος οδηγός της DAX Βασίλης “Τhe kiddo” Πλακαλής, «παύτηκαν» από το 3ο πρωτάθλημα και απομακρύνθηκαν. Οι δύο τους συμμετείχαν στο, βρετανικής καταγωγής, πρωτάθλημα ProF1r για ένα έτος συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες και επέστρεψαν στη DAX για το 4o πρωτάθλημά της, που ήταν από τα πιο συναρπαστικά μέχρι τέλους.

Το πολυαναμενόμενο όμως 5ο πρωτάθλημα έμελε να είναι και το τελευταίο για την DAX, τουλάχιστον με την μέχρι τότε δομή της. Μετά από δύο συναρπαστικούς αγώνες και ενώ όλα έδειχναν ότι θα ήταν το καλύτερο και το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αντιφατικές αποφάσεις, του ουσιαστικά μοναδικού διαχειριστή “theBrain”, έσπρωξαν το σύνολο των οδηγών στην πόρτα της εξόδου από την DAX τον Νοέμβριο του 2009.

Από πού ξεκινήσαμε…

Απέναντι από την πόρτα της εξόδου της DAX όμως, βρισκόταν η πόρτα της εισόδου της F1aXion έτοιμη να διατηρήσει το όνειρο πιο ζωντανό από ποτέ.

O Λευτέρης “Silkman” Aξιώτης και ο Ιορδάνης “Fugitiv3R” Αθανασιάδης (rookie της χρονιάς για το 4ο πρωτάθλημα) με την πολύτιμη βοήθεια και την ανεκτίμητη στήριξη όλων των οδηγών, ιδρύουν στις 15 Νοεμβρίου του 2009 την F1aXion για να διατηρήσουν το όνειρο ζωντανό.

Πρώτο πρωτάθλημα F1aXion 2010
Έπειτα από ένα σχετικά σύντομο διάστημα σχεδιασμού το πρώτο πρωτάθλημα της F1aXion πήρε σάρκα και οστά. Ακολουθώντας πιστά τον προγραμματισμό αγώνων της πραγματικής F1 της σεζόν 2009 και με κανονισμούς και μονοθέσια της ίδιας αγωνιστικής σεζόν, το 1ο πρωτάθλημα της F1aXion στέφθηκε με επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν στην αρχή και το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε. Από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, 20 εικονικοί πιλότοι της F1 αγωνίστηκαν σε 17 αγώνες σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που έληξε με νικητή τον Δημήτρη “Reisis” Παρίση και πρωταθλήτρια ομάδα τη Force India με οδηγούς τον πρωταθλητή και τον Γιώργο “Migiagi” Μανουσάκη.

Δεύτερο πρωτάθλημα F1aXion 2010-2011
Έχοντας πλέον την εμπειρία του 1ο πρωταθλήματος, η F1aXion συνέχισε δυναμικά έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της αλλά και μεγαλύτερη ωριμότητα και γνώση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε μια αγωνιστική σεζόν. Με πιο σταθερή δομή ομάδων η 2η σεζόν προσομοίωσε την σεζόν 2010 της πραγματικής F1. Ίδιοι κανονισμοί και μονοθέσια, ίδιο καλεντάρι και βέβαια ίδια ένταση και αγωνία με την πραγματική F1. 24 οδηγοί πήραν μέρος σε 19 αγώνες. Εντυπωσιακό πρωτάθλημα στην εξέλιξή του με το πρωτάθλημα οδηγών να κρίνεται στον προτελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, ενώ το πρωτάθλημα κατασκευαστών καθορίστηκε από την έκβαση του τελευταίου αγώνα στη Yas Marina. Πρωταθλήτρια κατασκευαστών η McLaren με τους οδηγούς Γιώργο “Migiagi” Μανουσάκη που στέφθηκε και πρωταθλητής για τη 2η σεζόν και τον Λευτέρη “Silkman” Αξιώτη.

Τρίτο πρωτάθλημα F1aXion 2011-2012
Το 3ο πρωτάθλημα της F1aXion απέδειξε περίτρανα ότι ήρθαμε για να μείνουμε στον κόσμο της προσομοίωσης της F1. Ωριμότερο τόσο σε οργάνωση, όσο και σε οδηγικές ικανότητες των μελών της, με περισσότερο μεράκι και πάθος για βελτίωση σε όλους τους τομείς, το 3ο πρωτάθλημα τα είχε σχεδόν όλα. Δικό του mod, το οποίο αποτέλεσε πάντρεμα των καλύτερων mod της σεζόν 2011, προσαρμοσμένο ακόμα πιο ρεαλιστικά στα πραγματικά δεδομένα, μια δουλειά του Τεχνικού Τμήματος της F1aXion και τις αστείρευτης γνώσης των μελών της. Σύστημα Χρηματικής Αξιολόγησης για την απόδοση των οδηγών της, βασιζόμενο τόσο σε επιβραβεύσεις όσο και σε χρηματικά πρόστιμα. To σταθερότερο Grid έως τώρα με τις μικρότερες διαφορές που παρουσιάστηκαν σε όλο το εύρος του Grid και βέβαια έναν πρωταθλητή που συνέτριψε την έννοια της κυριαρχίας που επέβαλε ο Vettel στην πραγματική F1. Για άλλη μια φορά ο Γιώργος "Migiagi" Μανουσάκης στέφθηκε πρωταθλητής, τραβώντας την McLaren και τον Λευτέρη "Silkman" Αξιώτη στο 1ο σκαλί των κατασκευαστών.

Τέταρτο πρωτάθλημα F1aXion 2012-2013
Το 4ο Πρωτάθλημα της F1aXion ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στην Ιστορία της. Μεγαλύτερο Grid, καινούρια πρόσωπα και ομάδες που πλέον παρουσιάζονταν πλήρεις, έχοντας στις τάξεις τους τόσο Pit Managers όσο και Test Drivers. Στο πρωτάθλημα κυριάρχησε η μάχη μεταξύ Δημήτρη "Schumi" Κατέλα και Δημήτρη "Reisis" Παρίση και των ομάδων τους, Ferrari και Lotus για τις μέγιστες διακρίσεις. Μάχη στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι οδηγοί Σπύρος Φάκης και Ιορδάνης "Fugitiv3R" Αθανασιάδης βοηθώντας τόσο τις ομάδες τους με τη συγκομιδή βαθμών όσο και τους 1ους οδηγούς με τη στρατηγική τους μέσα στους αγώνες. Νικητές τελικά στέφθηκαν έπειτα από αρκετές εναλλαγές οι Δημήτρης "Schumi" Κατέλας και Σπύρος Φάκης για λογαριασμό της ομάδας της Ferrari, με τον Δημήτρη Κατέλα να αποτελεί τον 3ο κατά σειρά Πρωταθλητή της F1aXion!!

Πέμπτο πρωτάθλημα F1aXion 2013-2014
Το 5ο πρωτάθλημα έμελλε να είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες διαρκείς συμμετοχές στην ιστορία της F1aXion καθώς και το 1ο πρωτάθλημα το οποίο στους περισσότερους αγώνες είχε ζωντανή αναμετάδοση! Οδηγοί και ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα χορταστικό σε θέαμα πρωτάθλημα που κρίθηκε στους τελευταίους αγώνες τόσο για το πρωτάθλημα οδηγών όσο και για αυτό των κατασκευαστών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν αποχωρήσεις, έγιναν μεταγραφές, τελικοί νικητές όμως στέφθηκαν οι Γιώργος “Migiagi” Μανουσάκης και Βασίλης “Vastzo” Τζώρτζης με την ομάδα της Sauber, κατακτώντας και τα 2 πρωταθλήματα, οδηγών και κατασκευαστών, χάνοντας όμως το σημαντικότερο «πρωτάθλημα» της F1aXion. Αυτό της οικογένειας της Κοινότητάς μας…

Έκτο πρωτάθλημα F1aXion 2014-2015
Το 6ο πρωτάθλημα της F1aXion ήταν το πιο ωμό στην ιστορία της Κοινότητας. Εκκωφαντικοί κινητήρες, σκληρές μάχες, ιστορικές πίστες και μια μάχη μεταξύ Πολέμαρχου “polemarhos” Σαραντίδη και Δημήτρη “Schumi” Κατέλα που έφτασε μέχρι το νήμα. Μια σεζόν που για τα περισσότερα μέλη, παραδοσιακούς λάτρεις της χρυσής εποχής της F1, ξύπνησε μνήμες από τα χρόνια που έγιναν φανατικοί οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρωταθλητής Οδηγών στέφθηκε ο Πολέμαρχος “polemarhos” Σαραντίδης με την ομάδα της Sauber, κατακτώντας παράλληλα και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μαζί με τον Νίκο “PowerBrake” Κατέλα.

Έβδομο πρωτάθλημα F1aXion 2015-2016
Το 7ο Πρωτάθλημα εισήγαγε την F1aXion σε μια νέα εποχή. Την εποχή του rFactor 2 με τις πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επίπεδο προσομοίωσης, με τις εναλλασσόμενες συνθήκες σε οδόστρωμα και καιρό, καθώς και στην επιτυχή απορρόφηση του πυρήνα της Hellas Racing στην Κοινότητα της F1aXion και τη δημιουργία της πιο συμπαγούς ελληνικής Κοινότητας προσομοίωσης αγωνιστικής οδήγησης μονοθεσίων F1. Στο αγωνιστικό κομμάτι κυριάρχησε η τιτανομαχία ανάμεσα σε Πολέμαρχο Σαραντίδη και Κώστα Γαλανομάτη που κρίθηκε για ένα μόνο βαθμό! Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Πολέμαρχος Σαραντίδης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του, Red Bull, και στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών μαζί με τον Σπύρο Φάκη. Πρωταθλητής όμως και στη συνείδηση όλων ο Κώστας Γαλανομάτης για την επάξια διεκδίκηση του τίτλου του Πρωταθλητή! Στο 7ο Πρωτάθλημα όμως οι μάχες δεν περιορίστηκαν μόνο για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Στον τελευταίο αγώνα κρίθηκε και η μάχη για τις θέσεις 3 έως 6 και αυτό χάρις στο πιο ανταγωνιστικό Grid που είχε η F1aXion έπειτα και από την προσθήκη πολύ αξιόλογων πιλότων από την Hellas Racing.

Όγδοο πρωτάθλημα F1aXion 2016-2017
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το πρωτάθλημα! Γεμάτο grid, ρεαλιστικός καιρός, σκληρή μάχη για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και μια εμφατική επικράτηση του Κώστα Γαλανομάτη στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Περσινός Πρωταθλητής στη συνείδηση όλων, ο Κώστας κατέκτησε επάξια τον τίτλο Οδηγών και οδήγησε την ομάδα της Ferrari στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών μαζί με τον Ιορδάνη Αθανασιάδη. Ένα Πρωτάθλημα Κατασκευαστών που κρίθηκε στους τελευταίους αγώνες, αφού η ομάδα της Red Bull με τους Σάκη Τριανταφύλλου και Νίκο Αδάμο πάλεψε επάξια για τον τίτλο. Και όλα αυτά, ζωντανά στις οθόνες σας!! Η συνεργασία της F1aXion με τον Γιώργο Μπράτσο (bratsaki.tv) έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φανατικοί φίλοι της F1 στην Ελλάδα το καλύτερο ελληνικό Πρωτάθλημα F1 Simracing! Και έπεται συναρπαστικότερη συνέχεια....!

Ένατο πρωτάθλημα F1aXion 2017-2018
Η F1aXion πλέον κάνει το μεγάλο βήμα. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Πρωταθλημάτων F1 για 8 συνεχόμενα έτη, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη διοργάνωση και Πρωταθλήματος GP3. Νέο αίμα, έτοιμο να ξεχυθεί στις πίστες της F1aXion και να προετοιμαστεί για την άνοδό του στο Πρωτάθλημα της F1. Ένα Πρωτάθλημα F1 το οποίο θα δει την επιστροφή 2 Πρωταθλητών του να συνεργάζονται για να ρίξουν τη Ferrari από το θρόνο που κατέκτησε τη σεζόν 2016 – 2017. Θα τα καταφέρουν; Μείνετε συντονισμένοι!!

Τι είναι η F1aXion…

Η F1aXion είναι το όνειρο των φανατικών φίλων της F1 που παίρνει σάρκα και οστά. Είναι ο κόσμος τη F1 στο σύνολό του. Ο ολοκληρωτικός ρεαλισμός στις συνθήκες οδήγησης και η πιστή μεταφορά του αγωνιστικού κομματιού της F1 στην οθόνη σας. Είναι οι δοκιμές εν όψει του αγώνα. Ο σχεδιασμός της στρατηγικής σε συνεργασία με τον team mate σας και τον pit manager. Είναι ο ήχος των βρυχώμενων μονοθεσίων στην σειρά εκκίνησης και το άγχος πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα. Είναι οι καθαρές μονομαχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα και η φωνή του pit manager στα αυτιά σας με κρίσιμες πληροφορίες. Είναι το σύστημα προσομοίωσης του καιρού (Real Time Weather). Είναι η επιτροπή αγωνοδικών για την απόδοση δικαιοσύνης. Είναι η δίψα για την καρό σημαία και ο σεβασμός για τον πρώτο, αλλά και για τον τελευταίο. Είναι οι συνεντεύξεις των οδηγών πριν και μετά από κάθε αγώνα, οι φωτογραφίες, οι δημοσιογράφοι, τα περιοδικά, οι εφημερίδες και τα βίντεο. Είναι το πάθος, η ταχύτητα, τα φώτα, η λάμψη και το εικονικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της F1.

Πάνω από όλα όμως, η F1aXion είναι η παρέα. Η παρέα που δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε. Η παρέα που τιμά και ευχαριστεί αυτούς που χάρη στην προσπάθειά τους υπάρχει αυτός ο μοναδικός εικονικός κόσμος της F1. Η παρέα που ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στο να γίνει η παρέα, ομάδα!

Είναι η παρέα με τον ίδιο σκοπό. Η παρέα όπου ο κάθε ένας μας αφήνει τον πραγματικό του εαυτό έξω από την F1aXion για να διασκεδάσει και να ζήσει κάτι μοναδικό. Είναι η παρέα όπου ο κάθε ένας μας μεταμορφώνεται σε πιλότο μονοθεσίου.

Μπαίνοντας στον κόσμο της F1aXion ζεις ακριβώς όπως οι πιλότοι της πραγματικής F1 μέχρι να «πατήσεις», κατ’ επιλογήν σου, ‘Log out’.

Are you ready to log in?.......

Εικόνα
"Τελικά η πραγματικότητα είναι η υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων και ο καθένας ζει μέσα σε αυτήν που του αρμόζει"

Άβαταρ μέλους
Fugitiv3R
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 2304
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 01, 2013 9:21 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Ηλικία: 34

Re: Ιστορία της F1aXion

Δημοσίευση από Fugitiv3R » Σάβ Οκτ 07, 2017 3:44 pm

Ανανεώθηκε 7/10/2017


Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος Fugitiv3R την Σάβ Οκτ 07, 2017 3:44 pm.
"Τελικά η πραγματικότητα είναι η υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων και ο καθένας ζει μέσα σε αυτήν που του αρμόζει"

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Καλώς Ήρθατε”