Λευτέρης Αξιώτης...As real as it gets!

Είναι αυτοί οι κάποιοι άνθρωποι που η πρώτη γνωριμία μαζί τους σου μένει ανεξίτηλη στην μνήμη. Ετσι συνέβη και με εμένα και τον Λευτέρη Αξιώτη.

“Χαίρω πολύ, είμαι ο Λευτέρης και είμαι οδηγός της F1” ήταν τα πρώτα λόγια που μου είπε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν παραξενεύτηκα και ούτε γέλασα. Είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο που είχε την αύρα ενός πιλότου της F1 και στο πέρναγε και εσένα!. Ετσι ξεκίνησε η γνωριμία μου με τον πιλότο της McLaren Λευτέρη Αξιώτη και με τον κόσμο του...Εναν κόσμο πέρα για πέρα αληθινό, γεμάτο εξωφρενικούς αγώνες ταχύτητας, εντυπωσιακά μονοθέσια, στρατηγικές και συνεργασίες που μόλις άρχιζα να καταλαβαίνω.

“Τους παρακολουθώ όλους τους αγώνες” μου έλεγε. “Μπαίνω στην θέση του πιλότου, στην κάθε στροφή, στην κάθε μάχη! Νιώθω ότι είμαι εκεί...! Δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν ασχοληθείς. Η F1 δεν ειναι μόνο η νίκη...η F1 είναι η ανατριχίλα που νιώθεις όταν ακούς αυτά τα μονοθέσια να βρυχώνται και εσύ είσαι στην θέση του οδηγού προσπαθώντας να δαμάσεις όλη αυτή την δύναμη. Γίνεσαι αυτομάτως ένας μικρός θεός!”

Το 2009 μου ανακοίνωσε ότι έφτιαξε το δικό του πρωτάθλημα. Ήθελε να μαζέψει και άλλους μικρούς θεούς με έναν και μοναδικό στόχο...Την ανατριχίλα!

“Τρέχω απο το 1999 και θέλω να φτιάξω κάτι που θα ειναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα που θα σε αποζημιώνει για όλο τον κόπο και την κούραση!”

Μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να παρακολουθώ την F1axion σχεδόν απο την αρχή της. Ήθελα και εγώ να νιώσω λίγη απο την ανατριχίλα που μου περιέγραφε...Εξάλλου τον κάθε του αγώνα μας τον περιέγραφε ήδη με κάθε λεπτομέρεια αλλά τώρα ειχα την ευκαιρία να ζήσω και η ίδια μέσα στην οικογένεια της F1axion.

Ετσι λοιπόν ξεκίνησα να παρακολουθώ τον δικό μου μικρό θεό στους αγώνες του. Δεν είχα καμία σχέση μέχρι τότε με την F1 και εξακολουθώ να αγνοώ πολλά πράγματα αλλά αυτό που αποκόμισα για τον οδηγό Λευτέρη Αξιώτη θα το μοιραστώ μαζί σας.

Ο Λευτέρης Αξιώτης είναι ο άνθρωπος που θα μελετούσε την πίστα μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια. Βλέπετε ο 42χρονος είναι από τους «παλιούς» πιλότους, που δεν οδηγούσαν μόνο με τις δυνατότητες του μονοθεσίου τους, αλλά σύμφωνα με το ταλέντο τους. Από τους «παλιούς» εκείνους πιλότους που δεν δίσταζαν να ρισκάρουν για τη νίκη .

Ήξερε τα πλεονεκτήματα του ως οδηγός αλλά πολύ καλύτερα ήξερε τα μειονεκτήματά του τα οποία και κατάφερνε με έναν μαγικό τρόπο να γυριζει υπέρ του!

Το μεγαλύτερό του μειονέκτημα ήταν ο χρόνος. Ο οδηγός που δεν είχε ιδιαίτερο χρόνο να κάνει πολύ practice απο την αρχή του πρωταθλήματος - λόγω της παράλληλης οργάνωσής του- ήταν και ο οδηγός που δεν έχασε ούτε έναν αγώνα! Με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι ενώ είχε μια πολύ καλή δικαιολογία να μην τρέξει επέλεγε κάθε μα κάθε φορά να βρίσκεται στην πιστα. Ανεξαρτήτως κουρασης, υποχρεώσεων ή/και χρόνου ο Λευτέρης ήταν πάντα εκεί. Με το μονοθέσιο της McLaren να βρυχάται και τον ίδιο έτοιμο στην θέση του οδηγού να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ήταν η ανατριχίλα βλέπεις...

Πεισματάρης! Μεγάλο χαρακτηριστικό του μέσα στην πίστα. Δεν παράτησε ποτέ αγώνα. Οσο και αν δεν του έβγαινε ή αν του τυχαίνανε αναποδιές ο ίδιος το πολεμούσε μέχρι τέλος. Δεν παράτησε κανέναν αγώνα και καμία μάχη ακόμα και όταν όλα φαίνονταν τελειωμένα. Ποιός καλός οδηγός F1 εξάλλου δεν ειναι πεισματάρης...θέλει πείσμα πολυ για να μπορέσεις να φτάσεις ψηλά. Ο Αξιώτης κατείχε αυτή την αρετή σε μέγιστο βαθμό. 

Άπληστος. Ενας άπληστος οδηγός που δεν εφυσηχαζόταν σε μια καλή εμφάνιση.  Ήθελε και η επόμενη να ειναι το ίδιο καλή και ακόμα καλύτερη. Αυτό ειναι που τον ωθεί να αναζητά το καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής του. Ετσι και στην πίστα.. Το αποτέλεσμα ήταν να δίνει το 100% του εαυτού του σε κάθε αγώνα. Η απληστία του αυτή μας χάρισε συγκλονιστικές μάχες και μεγένθυνε την άσβεστη επιθυμία του για πολλές περισσότερες. Για 20 συναπτά έτη τρεφόμασταν απο την απληστία του και ζητούσαμε παραπάνω απο αυτόν σε κάθε αγώνα!

Απρόβλεπτος. Ενα χαρακτηριστικό που τον έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο. Ποτέ δεν μπορούσες να προβλέψεις τις κινήσεις του. Κυριαρχούταν αρκετά απο τα συναισθήματά του. Μπορούσες να καταλάβεις απο την οδήγηση του Αξιώτη εάν ειναι εκνευρισμένος, απογοητευμένος ή ανυπόμονος. Η διάθεσή του έβγαινε στην οδήγησή του και αυτό τον έκανε έναν απο τους πιο απρόβλεπτους αλλά και ανταγωνιστικούς οδηγούς. Η εναλλαγές στην οδήγησή του ήταν και αυτές που δημιουργουσαν ανασφάλεια στους αντιπάλους του. Ποτέ δεν μπορούσες να είσαι σίγουρος με τον Αξιώτη. Δεν μπορούσες να τον “διαβάσεις” εύκολα. Αυτό συνετέλεσε ακόμα περισσότερο στην καριέρα του καθώς δεν ειναι λίγοι αυτοί που θυμούνται τις «εκπλήξεις» του Αξιώτη μέσα στην πίστα.  

Πέραν όμως του οδηγου Αξιώτη είχα την τύχη να γνωρίσω και έναν ενα εξαιρετικό άνθρωπο τον οποίο και θαυμάζω για πάρα πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του που συνθέτουν έναν ακόμη πιο ξεχωριστό οδηγό. Η ευφυία του ειναι ένα απο αυτά. Θεωρώ τον Αξιώτη έναν απο τα καλύτερα μυαλά που έχω γνωρίσει. Μπορεί ορισμένοι να έχουν αναγνωρίσει την οδηγική του ευφυία αλλά προφανώς και δεν περιορίζεται εκεί. Το μυαλό του ειναι πραγματικά ξεχωριστό! Παθιασμένος, επίμονος, με έντονη φαντασία και αυθεντικότητα ο Αξιώτης ειναι ένας άνθρωπος που παλεύει εντός και εκτός της πίστας ασταμάτητα.  Ενας ηγέτης, που χαρακτηρίζεται απο δικαιοσύνη, αμεροληψία και ομαδικότητα καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει το μοναδικό Ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικής προσομοίωσης της F1axion και μια κοινότητα που αποκαλεί οικογένεια, καθώς πάνω απο όλα, όσοι τρέχουν στις πίστες είναι πρώτα φίλοι του. Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο έμφυτο χιούμορ του που τον κάνει να ειναι και ένας απο τους πιο αγαπητούς οδηγούς στο πρωτάθλημα. Ο Αξιώτης κατάφερε να μην υπάρξει αγώνας που θα περάσει απαρατήρητος. Το σίγουρο ειναι ότι ασχέτως αν ήσουν οπαδός της McLaren, ο Αξιώτης με έναν μαγικό τρόπο να σε υποχρέωνε να τον παραδεχτείς!

Έντονα συναισθήματα απο έναν έντονο οδηγό!

Τελικά πόσοι άνθρωποι μπορουν να πουν ότι έχουν γνωρίσει έναν πραγματικό πιλότο της F1?

Εγώ μπορώ. Τον Λευτέρη Αξιώτη!

Μαζί του γινόμασταν όλοι Πεισματάρηδες, Άπληστοι και Απρόβλεπτοι όποτε έτρεχε. Νιώθω πραγματικά τυχερή που μοιράστηκε μαζί μου στιγμές απο την 20ετή καριέρα του και που έτυχε να ειμαι εκεί και να παρακολουθήσω μέρος αυτής. Ακόμα πιο τυχερή όμως νιώθω που μπορώ να τον αποκαλώ φίλο μου....εις το επανειδήν Λευτέρη. Σε ευχαριστώ που με έβαλες στον κοσμο σου και που με έκανες μέλος σε αυτή την οικογένεια όπως την αποκαλείς...

Ωρα να μπεις στα box φίλε μου να αφήσεις το κράνος σου και να οδηγήσεις αυτή την φορά την F1axion απο την θέση του διαχειριστή σε καινούργιες, μεγαλύτερες και καλύτερες πίστες!

Είμαι σίγουρη ότι θα δούμε μεγάλα πράγματα απο εσένα και μιλώντας εκ μέρος όλων θα είμαστε όλοι εδώ δίπλα σου να σε υποστηρίζουμε στους νέους αγώνες σου!!

Farewell Silkman….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Khaleesi Blogposts

Stunner αναφωνει η Καγιά για μονοθέσιο της F1axion!!

Stunner αναφωνει η Καγιά για μονοθέσιο της F1axion!!

Λευτέρης Αξιώτης...As real as it gets!

Λευτέρης Αξιώτης...As real as it gets!

Tequila Sunrise....

Tequila Sunrise....

Όποιος το βράδυ περπατεί....

Όποιος το βράδυ περπατεί....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

When Things Dont Go As Planned...

When Things Dont Go As Planned...

Γινόμαστε Καλύτεροι!

Γινόμαστε Καλύτεροι!

3ς αγώνες, 3η θέση...

3ς αγώνες, 3η θέση...

Γεμάτη απόδοση, άδεια χρονιά!

Γεμάτη απόδοση, άδεια χρονιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Round 14 Mexico 2020

Round 14 Mexico 2020

Round 13 Suzuka 2020

Round 13 Suzuka 2020

Round 12 Singapore 2020

Round 12 Singapore 2020

Round 11 Italy 2020

Round 11 Italy 2020