Αμερική

Ά(σε)μερική Βενζίνη!!!!

Αμερική

Χρειάστηκαν 14 GP αλλά επιτέλους απο την Μαλαισία και έπειτα ο Σταύρος Μουζαίδης επέστρεψε για τα καλά στα περυσινά δεδομένα που μας είχε συνηθίσει. Νίκη στην Μαλαισία, συνέχισε με podium και 2η θέση στην Ιαπωνία και ξανά νίκη στην Αμερική! Με τους Γαλανομάτη και Σαραντίδη να δίνουν το τελευταίο παρόν για τη φετινή σεζόν στο Τέξας ο Μουζαίδης εκκίνησε απο την 2η θέση, πέρασε στην 1η με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου και με τον Σαραντίδη εκτός αγώνα το μοναδικό του πρόβλημα ήταν ο πρωταθλητής Γαλανομάτης και τo pitwall της Ferrari το οποίο ξεκλείδωσε την στρατηγική της Mercedes, έκανε την κίνηση ΜΑΤ και 3ς γύρους πριν το τέλος η Ferrari βρέθηκε σε θέση βολής και όλα έδειχναν οτι ο Γαλανομάτης θα έκλεινε με νίκη τη φετινή σεζόν.

Φυσικα ο Μουζαίδης δεν θα έκανε εύκολη την προσπέραση, υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο με την Ferrari να βγαίνει εκτός αγώνα και απο εκει και έπειτα ο Μουζαίδης απλά ειχε να ολοκληρώσει τρεις γύρους όπερ και εγέννετο για να πανηγυρίσει την 2η φετινή του νίκη. Μια νίκη όμως η οποία σημαδεύτηκε περισσότερο απο την αδυναμία επιστροφής του μονοθεσίου του λόγω έλειψης καυσίμου στα πιτ παρά απο την επαφή που είχε με την Ferrari του Γαλανομάτη. Γεγονός που κάνει τους αγωνοδίκες να επεναξετάζουν το θέμα της ποινής που θα επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Βεβαια όλα αυτά λίγο απασχολούν τον νικητή του Αμερικανικού GP που σημείωσε την 2η φετινή του νίκη και στις δηλώσεις του εξέφρασε την γλυκόπικρη γεύση για αυτό τον αγώνα εστιάζοντας περισσότερο στην επαφή του με τον Γαλανομάτη:

"....η τρίτη νίκη στην ως τώρα πορεία μου και αυτή ήρθε με δραματικό τρόπο.Αν και είναι η πρώτη φορά που σε αγώνα καταφέρνω και προσπερνάω μέσα στον αγώνα και τους 2 πολυπρωταθλητές της F1aXion,δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος ,λόγο του τελευταίου συμβάντος με τον Κώστα.Ήξερα ότι θα με περάσει στους τελευταίους γύρος...πήρα χαμπάρι αργά την έξυπνη στρατηγική του... δεν μπορούσα όμως να τον αφήσω να περάσει έτσι εύκολα,έχοντας ακόμα 2-3 γύρους για τον τερματισμό...έκλεισα την εσωτερική,εμφατικά από νωρίς και φρέναρα εκεί...αν και μπλόκαρα τον μπροστά αριστερό τροχό,είχα τον έλεγχο για να στρίψω με ασφάλεια.Στην έξοδο αν και υπήρχε χώρος για 2 αυτοκίνητα εντός ορίων,ήρθαμε σε επαφή...ο Κώστας έχασε πολύ περίεργα την πίσω αεροτομή,ενώ εγώ θεοστράβωσα ολόκληρος...."

Διαβάστε Περισσότερα